Volledig scherm
Artist impression van nieuwbouw op de oever van de Noord in Alblasserdam © AM

Zo ziet Alblasserdam er straks vanaf het water uit

Dit is het Alblasserdam, dat passagiers van de waterbus vanaf volgend najaar bij aankomst ontwaren. Maandag geeft wethouder Peter Verheij het startsein voor de bouw van 33 woningen  van projectontwikkelaar AM Bouw. De bouw vormt het sluitstuk van de 400 huizen tellende wijk De Werven.

Blikvangers zijn drie flatjes met elk negen woningen, die op het voormalige Verolme terrein aan het vaarwater van De Noord komen te staan. De prijzen lopen uiteen van 254.000 euro  voor een appartement van 59 vierkante meter tot ruim een miljoen voor een penthouse van 226 vierkante meter. Daarnaast worden aan een inham van de rivier zes ééngezinswoningen gebouwd. De flink geïsoleerde woningen krijgen eigen bodemwarmtepompen, vloerverwarming  en zonnepanelen.

Afgezien van vier ééngezinswoningen zijn alle huizen al verkocht.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alblasserdam en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Gerdan mag dan stellen dat de lesstof nooit in Dordrecht in de klas gebruikt is, maar garandeert dat?
    PREMIUM
    COLUMN

    Gerdan mag dan stellen dat de lesstof nooit in Dordrecht in de klas gebruikt is, maar garandeert dat?

    Nee, de omstreden passages hebben we niet in de klas behandeld. We zijn wakker geschud door de berichtgeving van vorige week en we zijn ons rot geschrokken. Ik ken niet alle inhoud van de boeken die op onze scholen in het lespakket zitten en vind het jammer dat het schoolbestuur de teksten niet zelf heeft opgemerkt. In de klas zijn de passages waar nu ophef over is, overigens nooit gebruikt.’