Volledig scherm
Op deze kruising komt straks een kruis. Gehoopt wordt dat verkeer vanuit Wilgenwende daardoor beter doorstroomt. © Google Streetview

Zo wil Dordrecht de bereikbaarheid van wijk Wilgenwende verbeteren

De gemeente Dordrecht hoopt dat een kruis op het wegdek van de Laan van Nieuw Groenhoeve de doorstroming daar voor bewoners van de wijk Wilgenwende verbetert.

Bewoners van die nieuwbouwwijk klagen al langer over de bereikbaarheid van hun wijk. Als het verkeer op de N3 opstroopt, gebeurt dat ook op de Laan van Groenhoeve. Mensen die dan vanuit Wilgenwende komen en richting Sterrenburg willen, komen er bij de kruising met de oprit naar de N3 moeilijk tussen. Zij moeten daar immers voorrang verlenen.

De gemeente hoopt dat automobilisten door het kruis de kruising voortaan vrijhouden, zodat Wilgenwenders makkelijker hun wijk uit kunnen. De suggestie kwam van één van de wijkbewoners.

Proef van zes maanden

Het gaat in eerste instantie om een proef van zes maanden. Mocht na zes maanden blijken dat deze maatregel onvoldoende werkt, dan wordt de kruising alsnog aangepast naar een rotonde.

Bij de wachtplaats voor de pont bij de Kop van ‘t Land staat ook een groot kruis op een t-splitsing, zodat die niet versperd wordt door wachtende auto’s. Dat werkt daar naar behoren.

Tweede ontsluiting

De Laan van Groenhoeve is de enige weg van en naar de wijk. Bewoners vragen al langer om een tweede ontsluiting. Dat zou kunnen via de bestaande tunnel van de Kilweg, maar die moet dan wel breder en dieper gemaakt worden. Dat kost zo’n 15 miljoen.

Voor ontsluiting via bedrijventerrein Amstelwijck of de Dordrechtseweg is in beide gevallen een nieuwe tunnel nodig. Kosten in beide gevallen: 15 miljoen. Te duur, vinden burgemeester en wethouders. Die houden het daarom op aanpassing van de kruising op de Laan van Groenhove. De wijkbewoners voelen daar niets voor.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!