Volledig scherm
AC/DC UK op het Grotekerksplein. © Stef van Item/AD

Zaterdag op Big Rivers: lekker meezingen, luisteren naar covers en los op dance

Festival Big Rivers is weer van start gegaan. Muziekliefhebbers kunnen drie dagen los in de Dordtse binnenstad. Bekijk hieronder een greep uit het aanbod van de tweede dag. 

Voor optredens konden bezoekers terecht in de hele binnenstad. Zo stonden er podia op het Grotekerksplein, de Vismarkt, de Grote Markt, het Blauwpoortsplein, het Scheffersplein, de Groenmarkt, de Statenplaats, het Statenplein, de Dokweg, het Achterom, aan de Korte Kalkhaven, in de Houttuinen, bij Visser’s Poffertjes en in de tuin van wijnbar Brut. Voor één keer was er op zaterdag ook een podium onder de Zwijndrechtse brug. Een handige plattegrond met alle podia vind je hier

Het artikel gaat verder onder foto. 

Volledig scherm
Een van de vele optredens vandaag op Big Rivers. © AD

Ook op zaterdag had Big Rivers een vol programma. Wie de keel had gesmeerd, kon vanaf 12.30 uur terecht op het Grotekerksplein. Daar werd tot 15.30 uur aMeezing georganiseerd. Het repertoire ging alle kanten op. ‘Van de Carmina Burana naar Andre Hazes’, aldus de organisatie vooraf. Drie Dordtse artiesten werkten mee aan het meezingfestijn: Noble, Maarten Teekens en Leo Schellinger traden op als solisten. 

Liefhebbers van dancemuziek en hardcore konden zaterdag de hele dag los op het Statenplein. Het festival heeft tussen 19.45 en 00.00 uur verschillende bekende namen uit de dancewereld op het programma geplaatst, onder wie DJ Paul Elstak. ,,We zijn ontzettend trots om deze legende te verwelkomen op ons festival. Het wordt gegarandeerd een feest!’’, meldde de organisatie eerder. Andere dj's zijn DJ Jean, Faustino dos Santos, La Fuente en DJ Mike S. 

Fans van coverbands konden vanaf het eind van de middag los op het Grotekerksplein. Om 16.30 uur trad daar Acrobat U2 Tribute op. ,,De band doet er alles aan om er voor te zorgen dat iedereen zich bij een U2-concert waant’’, aldus de organisatie. Hierna zorgde Neil Diamond Memories Band vanaf 18.15 uur ervoor dat bezoekers teruggaan naar de glorietijd van Neil Diamond en vanaf 20.30 uur bracht AC/DC UK de grootste hits van AC/DC ten gehore. Bo Saris, eerder bekend als Boris,  sloot vanaf 22.45 uur de avond af op het Grotekerksplein. 

Lekker druk

Bij het podium bij Merz was het zaterdagmiddag om 15.45 al ‘vol’. ,,Er wordt niemand meer binnengelaten”, meldt de organisatie van het festival. Ook op het Statenplein werd niemand meer toegelaten 's avonds toen Paul Elstak het podium betrad. 

Niet alleen muziek

Het was overigens niet alleen muziek wat de klok slaat tijdens Big Rivers. Zaterdag had DOOR in samenwerking met skatewinkel Fier een podium op de skatebaan onder de Zwijndrechtse brug. De programmering bestond uit spoken word, rap, dans, skate demonstraties, free running, capoeira en diverse workshops.

Het volledige programma vind je op de website van Big Rivers.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!