Volledig scherm
Een impressie van hoe de gemeente de woningbouw in het gebied ziet. © Gemeente Dordrecht

Yulius vertrekt, maar pas later

Yulius heeft zijn klinieken voor geestelijke gezondheidszorg aan het Kasperspad en Kromhout in Dordrecht verkocht. In het tweede kwartaal van 2020 zullen alle cliënten verhuisd zijn, waarna de locatie beschikbaar komt voor woningbouw.

Hierdoor kan het Dordtse college van b en w zijn belofte aan de buurt inlossen, dat de overlast van psychiatrische patiënten, drugsverslaafden en zwervers verminderd wordt.

De verhuizing zou eigenlijk al eind dit jaar plaatsvinden, maar Yulius kon pas recent een koper vinden. ,,Het wordt nu allemaal een paar maanden later, maar de gemeente heeft begrip voor het uitstel”, zegt woordvoerder Mark Benjamin.

Het actiecomité Kasperspad is echter tegen elk uitstel. ,,Hier zijn we niet blij mee. Beloofd is beloofd”, zegt bewoonster Katinka van Haren.

18 tot 22 woningen

De gemeente draagt 200.000 euro bij aan de verhuizing van Yulius naar Gorinchem en Sliedrecht. Dat geld wordt pas uitgekeerd als er een onherroepelijk bouwplan ligt. Volgens eerdere afspraken zouden op het terrein 18 tot 22 stads- en hofwoningen kunnen komen.

Wie de koper dan wel ontwikkelaar van het terrein wordt, mag Yulius nog niet zeggen. Omwonenden zijn per brief geïnformeerd en kunnen als ze willen in gesprek met wethouder Reynvaan.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!