Bezoekers van De Gravin in De Gravenhorst in Dubbeldam protesteerden vorig jaar nog met een lawaaiactie tegen de situatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Bezoekers van De Gravin in De Gravenhorst in Dubbeldam protesteerden vorig jaar nog met een lawaaiactie tegen de situatie. © Richard van Hoek

Wijkcentrum Dubbeldam in hoger beroep tegen vonnis in huurgeschil: ‘Drama voor duizenden ouderen’

Het doek lijkt definitief gevallen te zijn voor De Gravin in Dubbeldam. Vorige week oordeelde de rechter dat het wijkcentrum uiterlijk 1 januari moet vertrekken uit wooncomplex De Gravenhorst. Oorzaak: een forse huurachterstand die is opgelopen in de coronaperiode. De Gravin legt zich er echter niet bij neer en heeft hoger beroep aangespannen.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?