Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Wijkagenten zwaar verbaasd over volle speelplaatsen: ‘Heeft het virus verlof??’

Wijkagenten van de wijk Stadspolders in Dordrecht zijn zwaar verbaasd over de volle speelplaatsen en een afgeladen parkeerplaats bij het winkelcentrum. 

‘Heeft het coronavirus vandaag verlof???’, vragen wijkagenten zich af bij hun surveillance. ,,Ga voor de grap eens kijken bij Tuinwereld, parkeerplaats is afgeladen’’, zegt wijkagent Evert Muller. ,,Wij kunnen daar, juridisch gezien, niet veel aan doen, dus alleen een gesprek als de gelegenheid daar is. Vandaag met een paar personen erover gesproken, reactie was ‘Zal toch wel loslopen’. Jammer maar waar.’’

IC-bedden

Ook burgemeester Wouter Kolff maakt zich druk om het naleven van de regels: ‘Beste mensen, ik besef dat het lekker weer is en dat u ook graag naar buiten wilt. Op veel plekken gaat het goed, maar regelmatig houden mensen zich niet aan de Corona-maatregelen. Besef dat u er zelf aan bijdraagt of we volgende week nog voldoende IC-bedden hebben in ons land', zo plaatste hij vanmiddag op twitter. 

In aanvulling daarop laat hij weten dat hij bij het volgende veiligheidsberaad met alle voorzitters van de veiligheidsregio's in ons land, waar ook verantwoordelijke ministers bij aanschuiven, aandacht zal vragen voor dit probleem. Er zijn vooralsnog geen boetes uitgedeeld in deze regio voor mensen die zich niet aan de maatregelen houden, maar dat kan wel. 

Boete

Mensen worden in eerste instantie aangesproken op hun gedrag en gewaarschuwd. Als dat niet werkt, volgt een indringend gesprek en eventueel een boete. ,,Uiteindelijk is ook strafrechtelijke vervolging mogelijk", aldus Kolff. ,,Maar alles begint toch echt bij het gedrag van mensen en elkaar hierop aanspreken.”