Volledig scherm
De politie trof een hennepdrogerij aan in de woning in Sliedrecht © Politie Drechtsteden-Buiten

Wietgeur leidt tot ontdekking hennepdrogerij in Sliedrecht

In een woning in de wijk Sliedrecht-Baanhoek is donderdag een kleine hennepdrogerij ontdekt. Een andere ruimte was ingericht als kwekerij, maar stond op dat moment leeg. De 45-jarige bewoner is aangehouden.

De drogerij werd ontdekt nadat er een melding van een henneplucht werd gedaan bij de politie. De gevonden henneptoppen lagen te drogen in een ruimte op de eerste verdieping, afgesloten met een luik. De ruimte was volgens de politie ingericht met een assimilatielamp, koolstoffilter en afzuiging via het dak naar buiten.

De verdachte is overgebracht naar het politiebureau in Dordrecht. Netbeheerder Stedin onderzoekt nog of er sprake is van diefstal van stroom. Ook kijkt de burgemeester naar eventuele bestuurlijke maatregelen, zoals het sluiten van de woning.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Organisatie over afgelasten kerstmarkt Dordrecht: ‘Het kon niet anders met deze verwachtingen’
    PREMIUM

    Organisa­tie over afgelasten kerstmarkt Dordrecht: ‘Het kon niet anders met deze verwachtin­gen’

    Vergeefs gekomen bezoekers, die zich wezenloos zoeken en er niets van begrijpen. Handelaren die zich herinneren hoe ze eerder onder erbarmelijke omstandigheden hun spulletjes wel aan de man mochten brengen. Dordtse ondernemers, die vrezen dat de stad veel goodwill verspeeld heeft. Onbegrip alom voor de afgelasting van de Dordtse kerstmarkt zaterdag en zondag. Maar organisator Gerben Baaij en burgemeester Wouter Kolff zijn er heilig van overtuigd dat het niet anders kon.