Het Huis van Stad en Regio moet op de plek van het oude belastingkantoor en het kantoor aan de linkerzijde komen.
Volledig scherm
Het Huis van Stad en Regio moet op de plek van het oude belastingkantoor en het kantoor aan de linkerzijde komen. © Rinie Boon

Wie maakt het ontwerp voor het nieuwe Stadskantoor van Dordrecht?

De gemeente Dordrecht schrijft een prijsvraag uit voor het ontwerp van het nieuwe Stadskantoor, oftewel: het Huis van Stad en Regio. Ontwerpers wordt gevraagd een ontwerp te maken in woord en beeld.

Het Huis van Stad en Regio biedt in de toekomst onderdak aan de gemeente Dordrecht en een deel van de medewerkers van de Drechtsteden, de VVV, de bibliotheek en Dordrecht Marketing. Het nieuwe Stadskantoor moet net zoals het oude een plekje krijgen langs de Spuiboulevard, op de plaats van het oude belastingkantoor, het oude kantoorpand er naast en de parkeergarage Veemarkt. Onderdeel van de prijsvraag is ook de herinrichting van de openbare ruimte rondom het nieuwe Stadskantoor.

Uit de inzendingen selecteert een jury, met als voorzitter gerenommeerd architect Jo Coenen, maximaal vier ontwerpen. De ontwerpers van die vier inzendingen mogen vervolgens hun visie verder uitwerken tot een structuurontwerp met financiële onderbouwing. De gemeenteraad en andere betrokkenen worden ook meegenomen in het proces.

De deadline voor de eerste ronde is dinsdag 11 juni. Meer informatie over de prijsvraag is te vinden op arch-lokaal.nl/prijsvraag-huis-van-stad-en-regio-dordrecht/.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!