Volledig scherm
Wethouder Steven van Die van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. © Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Wethouder Steven van Die van Hendrik-Ido-Ambacht legt tijdelijk taken neer

Wethouder Steven van Die (30) van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht legt zijn taken om gezondheidsredenen tijdelijk neer. Dat meldt de gemeente vrijdagochtend. Van Die is sinds de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 wethouder van Hendrik-Ido-Ambacht.

In een persverklaring laat burgemeester Jan Heijkoop weten dat zowel het college van burgemeester en wethouders als de ambtenaren zijn enorm geschrokken van dit bericht. ,,We wensen Steven een spoedig herstel toe. Hij heeft rust en aandacht bij zichzelf nodig. We vragen dan ook zijn privacy te respecteren.’’

Het CDA draagt fractievoorzitter Patrick van der Giessen voor om de portefeuille van Van Die (Sociaal Domein, Onderwijs & Sport) voor een periode van ongeveer een half jaar waar te nemen. Van der Giessen was tijdens de voorgaande collegeperiode ook wethouder in Hendrik-Ido-Ambacht en had toen dezelfde portefeuille.

Wanneer de gemeenteraad akkoord gaat met de waarneming, zal Patrick van der Giessen naar verwachting per 1 januari 2020 aantreden als wethouder.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Hendrik-Ido-Ambacht en omstreken? Schrijf je hier in!