Volledig scherm
Dagelijks komen vrijwilligers veel vuil tegen rondom containers in de wijk Crabbehof. © Buurtpreventie Crabbehof

Wethouder belooft snel oplossing voor vrijwillige afvalruimers in Crabbehof

Binnen een week is er een oplossing voor het probleem van de vrijwillige afvalopruimers in de Dordtse wijk Crabbehof. Dat zegt wethouder Marco Stam. Hij beloofde dat na vragen van de SP.

Een groep vrijwilligers die dagelijks zwerfvuil in de wijk opruimt, is gestopt met dat werk omdat HVC hen geen sleutel van afvalcontainers wil geven. Het afvalbedrijf weigert dat, omdat het onveilig zou zijn. Gevolg is dat de opruimers het door hen verzamelde afval niet kwijt kunnen.

SP-raadslid Renate de.Feo-Dudok drong deze week tijdens een vergadering in het Stadskantoor aan op een oplossing. Zij opperde dat de gemeente de opruimers onder leiding van Roger Wagemans een container te beschikking geeft om de spullen in op te bergen. HVC zou vervolgens dat vuil dan moeten afvoeren.

,,Wanneer dit niet doorgezet wordt, weten we zeker dat de wijk binnenkort zal worden getroffen door een rattenplaag’’, aldus De.Feo-Dudok. De gemeente erkende eerder dat er overlast is van de knaagdieren, maar sprak toen nog niet van een plaag. 

Stam en nog twee andere wethouders gaan deze week in gesprek met HVC. ,,Een sleutel is blijkbaar niet mogelijk, maar we zoeken naar een andere manier om Wagemans en zijn team te ondersteunen.’’

De politica pleitte verder voor handhaving in burger in de wijk, zodat meer mensen die hun vuil op straat zetten beboet worden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!