Volledig scherm
Op de Generaal Spoorkazerne in Ermelo verblijven honderden militairen. © Bram van de Biezen

Werkstraf voor ex-militair uit Zwijndrecht voor aanranding met stofzuigerslang

Een 22-jarige ex-militair uit Zwijndrecht is maandag veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor het aanranden van een andere militair op de Generaal Spoorkazerne in Ermelo, anderhalf jaar geleden.

Twee keer ging de militair uit Zwijndrecht met een stofzuigerslang onder de dekens van de man die in bed lag en hield die tegen diens kruis. Ook zwaaide hij meermalen met zijn blote geslachtsdeel voor het gezicht van de man. De opgelegde straf is ook voor deze schennispleging.

Hij wilde de militair een beetje uitdagen, zei de Zwijndrechtenaar op de strafzitting twee weken geleden voor de militaire kamer in Arnhem. Het slachtoffer was in de groep een beetje een buitenbeentje. Hoewel het slachtoffer hem had weggeduwd en andere militairen hadden gezegd dat hij moest stoppen, was hij gewoon doorgegaan. ‘Dommigheid’, noemt hij zijn gedrag achteraf.

Ontslag

Toen de sergeant hoorde van het incident, werd de man geschorst. Vervolgens nam hij zelf ontslag bij defensie. De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij het slachtoffer op deze manier belaagde op een kamer van een kazerne waar hij zich veilig en gerespecteerd moest kunnen voelen. Ze schrijft verder in het vonnis dat de pesterijen in aanwezigheid van andere pelotongenoten zeer vernederend voor hem moeten zijn geweest.

Omdat de Zwijndrechtenaar geen strafblad heeft, spijt heeft betoond en er inmiddels anderhalf jaar is verstreken, matigde de rechtbank de geëiste straf. De officier van justitie vond dat er naast de werkstraf nog twee weken cel, waarvan de helft voorwaardelijk, moest worden opgelegd.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Zwijndrecht en omstreken? Schrijf je hier in!