Volledig scherm
PREMIUM
De verdachte gaf jarenlang les, maar werd geroyeerd. Aangifte volgde destijds evenwel niet. © Pim Ras Fotografie

Werkstraf geëist tegen Dordtse roeicoach die zich vergreep aan tienerleerling

Voor het mogelijk plegen van ontucht met een tienerpupil is tegen een Dordtse roeicoach een werkstraf van zestig uur geëist. De verdachte ontkent stellig dat er sprake was van seksuele handelingen of intenties. ,,Onjuist, dit klopt niet’’, zei hij vrijdag herhaaldelijk tijdens zijn proces.

Hoewel het misbruik al in 2007 en 2008 zou hebben plaatsgevonden, stapte de oud-leerling van de inmiddels 49-jarige Dordtenaar drie jaar geleden alsnog met haar verhaal naar de roeibond. Die had naar aanleiding van landelijk onderzoek door sportkoepel NOC*NSF eventuele slachtoffers opgeroepen om melding te maken. Na onderzoek van de politie meende het Openbaar Ministerie dat er genoeg bewijs was tegen de voormalig docent.

  1. Chinees Fei hoeft voorlopig niet terug naar epicentrum van het coronavirus
    PREMIUM

    Chinees Fei hoeft voorlopig niet terug naar epicentrum van het coronavi­rus

    De minivakantie van de 25-jarige Chinees Fei bij zijn vriendin Lisanne (26) in Hendrik-Ido-Ambacht is vanwege het coronavirus opnieuw verlengd. Zijn werkgever in Beijing heeft alle personeel verplicht om nog thuis te werken. ,,Dat werk kan Fei vanuit Nederland doen’’, zegt Lisanne. ,,Ook al moet hij soms om vier uur ‘s nachts opstaan vanwege het tijdsverschil. Maar dat vindt hij geen probleem.’’