In Montenegro zijn amper winkels. En moet je echt goed op je spullen letten. Aan de andere kant zijn mensen zo vriendelijk dat ze in de 'koop hier alles-winkels' niet eens betaald willen worden. Maar wel buiten met je op de foto!
Volledig scherm
PREMIUM
In Montenegro zijn amper winkels. En moet je echt goed op je spullen letten. Aan de andere kant zijn mensen zo vriendelijk dat ze in de 'koop hier alles-winkels' niet eens betaald willen worden. Maar wel buiten met je op de foto! © Tom Boerman

Wereldwandelaar Tom zet zijn reis voort door de Balkan: ‘Schijnbaar zoekt het avontuur mij op’

tom wandelt de wereld rondSliedrechter Tom Boerman (34) wil de komende vijf jaar doen wat niemand anders ooit gedaan heeft: alle continenten te voet oversteken. De voorlopige route telt een slordige 40.000 kilometer en zou hem zelfs op Antarctica moeten brengen. Op 8 mei vertrok Tom vanuit zijn woonplaats. Wij volgen zijn belevenissen. Vandaag in deel 4: van Kroatië naar Plovdiv in Bulgarije.

  1. Wereldwandelaar Tom over zijn tocht door de Alpen: ‘Wie had bedacht dat dit een goed idee was?’
    PREMIUM
    tom wandelt de wereld rond

    Wereldwan­de­laar Tom over zijn tocht door de Alpen: ‘Wie had bedacht dat dit een goed idee was?’

    Sliedrechter Tom Boerman wil de komende vijf jaar doen wat niemand anders ooit gedaan heeft: alle continenten te voet oversteken. De voorlopige route telt een slordige 40.000 kilometer en zou hem zelfs op Antarctica moeten brengen. Op 8 mei vertrok de 34-jarige Tom vanuit zijn woonplaats. Wij volgen zijn belevenissen. Vandaag in deel 2: Van Fontenoy-le-Château (Frankrijk) naar Sankt Gallen (Zwitserland).