De muur bij het Dordrechts Museum dateert uit 1904 en is een rijksmonument. Kunstenaar Thomson wil een deel vervangen door een nepmuur, waar zijn zwartgeblakerde schip doorheen zal breken.
Volledig scherm
PREMIUM
De muur bij het Dordrechts Museum dateert uit 1904 en is een rijksmonument. Kunstenaar Thomson wil een deel vervangen door een nepmuur, waar zijn zwartgeblakerde schip doorheen zal breken. © André Oerlemans

Welstand en monumentenzorg steunen omstreden sloop van monumentale muur voor kunstproject

De Dordtse welstands- en monumentencommissie en de afdeling erfgoed van de gemeente Dordrecht gaan akkoord met de sloop, verwijdering en opslag van een deel van de monumentale muur rond de museumtuin voor het kunstproject ‘Rivier, boot, stad’ van kunstenaar Edward Clydesdale Thomson.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.