Volledig scherm
PREMIUM
Kees Thies. © Maartje Brockbernd

Welke ondernemende Dordtenaar helpt mij van mijn plasticschuld af?

columnGewoon de ‘tussendoorse’ boodschapjes van gisteren: een halfje volkoren brood (plastic zakje), twee ons kaas (plastic kokertje), een maaltijdsalade om mee te nemen vanwege een avondklus (plastic behuizing, met daarbij croutons, slasaus en Parmezaanse kaas in aparte plastic zakjes)... Verder een (plastic) zakje met nootjes, een (plastic) fles frisdrank, een pak cornflakes (met een plastic zak er in) en een (plastic) pot Griekse yoghurt.

Thuis bij het uitpakken voel ik me een grote sukkel. Ik denk aan vissen en vogeltjes met plastic in hun maag, aan Terschellingse stranden waar je, bij nadere bestudering, plastic korrels tussen de grashalmen aantreft en aan mijn (nog lang niet geboren) achterkleinkinderen die later op school zullen leren dat ze, mede dankzij hun gemakzuchtige overgrootvader, nog nét niet kopje onder gaan in een tsunami aan plastic.

  1. Organisatie over afgelasten kerstmarkt Dordrecht: ‘Het kon niet anders met deze verwachtingen’
    PREMIUM

    Organisa­tie over afgelasten kerstmarkt Dordrecht: ‘Het kon niet anders met deze verwachtin­gen’

    Vergeefs gekomen bezoekers, die zich wezenloos zoeken en er niets van begrijpen. Handelaren die zich herinneren hoe ze eerder onder erbarmelijke omstandigheden hun spulletjes wel aan de man mochten brengen. Dordtse ondernemers, die vrezen dat de stad veel goodwill verspeeld heeft. Onbegrip alom voor de afgelasting van de Dordtse kerstmarkt zaterdag en zondag. Maar organisator Gerben Baaij en burgemeester Wouter Kolff zijn er heilig van overtuigd dat het niet anders kon.