Volledig scherm
De bevers in de Biesbosch wachten op het dak van hun burcht tot het water is gezakt. © Thomas van der Es

Weinig overlast door hoog water in Dordrecht, ‘behalve bij de bevers’

De hoge waterstand heeft gisteren weinig overlast veroorzaakt in Dordrecht. De  verwachtte waterstand van 1.96 meter boven NAP werd niet bereikt.

Rijkswaterstaat verwachtte gisteravond een waterstand van 1.96 meter boven NAP. Uiteindelijk kwam het water niet verder dan 1.82 meter om 19.10 uur en daarmee was het gevaar snel geweken. De hoge waterstanden zijn inmiddels voorbij en er wordt op korte termijn geen hoge stijging verwacht. 

Bevers

Inwoners hebben volgens de gemeente geen wateroverlast gehad, maar de bevers in de Biesbosch zaten vanochtend nog op de daken van hun burchten te wachten tot ze hun huizen weer in konden. Boswachter Thomas wist ze op de foto te zetten. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Ex-doelman FC Dordt Leeuwenburgh keept in 'droomland’ opeens voor 60.000 man
    SPORT

    Ex-doel­man FC Dordt Leeuwen­burgh keept in 'droomland’ opeens voor 60.000 man

    Voormalig FC Dordrecht doelman Peter Leeuwenburgh (seizoen 2015-2016) wurmde zich anoniem door de Nederlandse straten, maar wordt nu dagelijks herkend in miljoenenstad Kaapstad. De reden: de doelman bezorgde Cape Town City vorig jaar een grote prijs door in de Zuid-Afrikaanse bekerfinale twee strafschoppen te keren. ,,Dat is wel even wennen, maar ik vind het altijd leuk om met iemand op de foto te gaan hoor.''