Ellen Kelder, opgavemanager bij de gemeente, bij de tentoonstelling 'Klaar voor de Staart'. Met in het midden een grote plas water een een zolder, mét noodpakket.
Volledig scherm
PREMIUM
Ellen Kelder, opgavemanager bij de gemeente, bij de tentoonstelling 'Klaar voor de Staart'. Met in het midden een grote plas water een een zolder, mét noodpakket. © Victor van Breukelen

Wat moet Dordrecht doen bij een overstroming? ‘Stel een noodpakket samen of vlucht naar de Staart’

De timing van de tentoonstelling ‘Klaar voor de Staart’ kon eigenlijk niet beter. Terwijl het zuiden van het land te kampen heeft met zware overstromingen, kunnen Dordtenaren in de Biesboschhal terecht om te leren wat je eigenlijk moet doen bij extreem hoogwater. ,,Een evacuatie maak je gemiddeld één keer in je leven mee, best waarschijnlijk dus.’’

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Deze foto van de Grote Kerk hield de gemoederen bezig, want wanneer is ‘ie eigenlijk gemaakt?
  PREMIUM
  DORDT EIGEN-AARDIG

  Deze foto van de Grote Kerk hield de gemoederen bezig, want wanneer is ‘ie eigenlijk gemaakt?

  In de Facebookgroep ’t Dordrecht van toen staan vaak foto’s waarvan gevraagd wordt waar en wanneer die gemaakt zijn. De groep heeft meer dan 16.000 leden en er staan 23.000 foto’s in. Zo ook een fraaie luchtfoto van de Grote Kerk en omgeving. Harm Alting, die de foto plaatste, uit de collectie van Roel Dijkstra, gemaakt door Bart Hofmeester, vroeg zich af wanneer die was gemaakt. Zou dat in de jaren 30 zijn, of in 1963?