In september 1959 passeerde de in Gorinchem gebouwde Tjimanuk de Baanhoekbrug. Natuurlijk moest een brugdeel weggetakeld worden om het schip te laten passeren.
Volledig scherm
PREMIUM
In september 1959 passeerde de in Gorinchem gebouwde Tjimanuk de Baanhoekbrug. Natuurlijk moest een brugdeel weggetakeld worden om het schip te laten passeren. © Stadsarchief Dordrecht

Wat er nu met De Hef gaat gebeuren, gebeurde honderden keren met onze Baanhoekbrug

DORDT EIGEN-AARDIGEr is in Rotterdam commotie over het 500 miljoen euro kostende jacht van Amazon-oprichter Jeff Bezos. Het schip kan niet onder de Hef door. Een brugdeel zal tijdelijk verwijderd moeten worden en daar wordt in Rotterdam heel veel drukte over gemaakt. De Baanhoekbrug tussen Dordrecht en Sliedrecht werd om de haverklap gelicht.

  1. Met de ‘bal masqués’ onderscheidde Dordrecht zich tijdens carnaval
    PREMIUM
    DORDT EIGEN-AARDIG

    Met de ‘bal masqués’ onder­scheid­de Dordrecht zich tijdens carnaval

    Dordrecht en carnaval, dat lijkt geen logische combinatie. Heel wat Dordtenaren menen dat carnaval en Dordrecht niet bij elkaar horen. Dat zijn meestal niet de lachebekjes van de stad, maar ook historisch gezien hebben ze het helemaal verkeerd. Dordrecht kent wel degelijk een carnavalstraditie, al werd het feest in Dordrecht niet carnaval maar bal masqué genoemd. Met Kunstmin als de ultieme tempel van leut en zotheid.