Walter Weeda brengt ijsjes bij vaccinatiehal Oranje Wit in Dordrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Walter Weeda brengt ijsjes bij vaccinatiehal Oranje Wit in Dordrecht. © Qphoto

Walter (57) verrast GGD-medewerkers met gratis ijsjes na doodsbedreigingen: ‘We zijn erg geschrokken’

Nadat een man uit Dordrecht afgelopen weekend ‘volledig uit zijn plaat ging’ bij de vaccinatiehal Oranje Wit, kon de 57-jarige Walter Weeda van het nabij gelegen winkelcentrum Bieshof maar één ding bedenken: die mensen moeten gesteund worden én opgevrolijkt. Dit deed hij dinsdagavond met ijsjes. Een stuk of honderd: verrassing!

 1. Hoe de Ambachtse visboer Leendert van der Kuijl (29) dominee werd: ‘Ik werk nu met levende vissen’
  PREMIUM

  Hoe de Ambachtse visboer Leendert van der Kuijl (29) dominee werd: ‘Ik werk nu met levende vissen’

  Had dominee Leendert van der Kuijl (29) tien jaar geleden gevraagd hoe hij zijn toekomst zag. Waarschijnlijk was hij over de viswinkel in Hendrik-Ido-Ambacht begonnen, waar hij binnenkort mede-eigenaar van zou worden. Of over het gezin dat hij met zijn vrouw Enike zou stichten. Tot God doordrong in zijn leven en alles anders werd. Sinds deze week is hij dominee van de Gereformeerde Gemeente in Waarde. ,,Wat ik in de winkel deed had alles met dode vis te maken. Nu werk ik met levende vissen.”
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.