Op 19 mei van dit jaar was het weer zo ver en mochten er eindelijk weer mensen op het terras. Dat opende om 06:00 uur. En het zat direct vol.
Volledig scherm
PREMIUM
Op 19 mei van dit jaar was het weer zo ver en mochten er eindelijk weer mensen op het terras. Dat opende om 06:00 uur. En het zat direct vol. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Waarom oktober een spannende maand wordt voor de ondernemers in de regio

In de maand oktober wordt duidelijk hoe ondernemers in de regio er werkelijk voorstaan. Dit najaar stoppen namelijk veel regelingen van het Rijk die hen de afgelopen anderhalf jaar ‘in leven’ hebben gehouden. ,,Dat wordt spannend’', beaamt wethouder Maarten Burggraaf (economie) van Dordrecht.

  1. Voorman vulde zakken met schroothandel (van gepikte spullen), maar hekelt hoge claims: ‘Heb veel gespaard’
    PREMIUM

    Voorman vulde zakken met schroothan­del (van gepikte spullen), maar hekelt hoge claims: ‘Heb veel gespaard’

    Al in 2015 ontving het Zeehavenbedrijf Dordrecht een anonieme tip dat voorman Rene van A. (49) spullen pikte. In een ‘moeilijk’ gesprek zwoer de Zwijndrechtenaar dat de valse aantijging het werk was van ‘jaloerse buren’. Vijf jaar later werd de werknemer op heterdaad ontmaskerd als dief. ,,Dom en stom’’, zei de verdachte maandag in de rechtbank. Hij dreigt nu bijna vier ton aan schadeclaims te moeten terugbetalen.