Archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. © ANP Kippa

VVD Sliedrecht: ‘Laat horecaondernemers vrij in bepalen openingstijden’

De Sliedrechtse VVD is de ‘betutteling en de inperking van ondernemersvrijheid’ in Sliedrecht zat. ,,Wij willen de horecaondernemers vrijlaten zelf openingstijden te bepalen.’’

Dit meldt de partij dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering, toen de aangepaste Algemene Plaatselijke Verordening ter sprake kwam. De VVD diende hiervoor een amendement in. Volgens de liberalen moet er vertrouwen aan de ondernemers worden geschonken. Zij weten ‘immers zelf het beste hoe ze hun zaak moeten bestieren’. Het amendement werd verworpen.

De Sliedrechtse partij diende ook een amendement in voor de ,,beschamende wijze” waarop in Sliedrecht wordt omgegaan met feestdagen die op zondag vallen. Hiermee doelt de partij waarschijnlijk op Bevrijdingsdag dat dit jaar niet op zondag 5 mei werd gevierd, omdat de zondagsrust belangrijker werd geacht. ,,Vrijheid staat hoog in het vaandel bij ons. En vrijheid is niet vanzelfsprekend. Het is jammerlijk dat we hier überhaupt een discussie over moeten aangaan.” VVD, D66, Slydregt.NU, en twee leden van PRO Sliedrecht steunden het amendement, maar ook dit keer werd het amendement verworpen.

Reclameborden

De SGP-ChristenUnie kwam met een amendement voor zogenoemde sandwichborden. De partij wilde dat het zo blijft dat er een vergunning moet worden aangevraagd voor het plaatsen daarvan, zodat handhaving ook mogelijk is. D66 en de VVD stemden tegen, maar het amendement werd aangenomen.

Met de aangepaste Algemene Plaatselijke Verordening ging de gemeenteraad dinsdagavond akkoord. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!