Volledig scherm
VV Sliedrecht viert feest. © Minne Groenstege

VV Sliedrecht wint bekerfinale tegen Heeze na strafschoppen

SportSliedrecht heeft de bekerfinale in KNVB-district Zuid I na strafschoppen gewonnen. Na een 2-2 gelijkspel op het terrein van VV Haarsteeg in Vlijmen werd het 4-3 na penalty’s.

Sliedrecht kwam binnen twintig minuten op een 2-0 voorsprong door goals van de ervaren aanvallers Sjoerd van der Waal en Dennis Verhoef. De eerste goal ontstond na een te korte terugspeelbal van Heeze-verdediger Marcel Kox. Twintig minuten later stond het echter al 2-2 door twee goals van Heeze-spits Ivo Moerenhout. De Brabanders werden in de eerste helft geholpen door de stevige wind.

In de tweede helft had Sliedrecht de wind in de rug en creëerde de ploeg van trainer Dennis van der Steen ook genoeg kansen, maar gescoord werd er niet. In de dertig minuten verlenging schoot Sliedrecht nog zeker tien keer op doel, maar Heeze-doelman Vincent Jansen bleek niet meer te passeren.

Strafschoppen

Het kwam dus aan op strafschoppen, die Sliedrecht beter nam: 4-3. Sliedrecht had de finale ook bereikt door Kloetinge na strafschoppen te verslaan. Het doelsaldo van Sliedrecht na tien wedstrijden is zeer indrukwekkend: 44 goals voor, 6 goals tegen.

Sliedrecht komt dinsdagavond alweer in actie. Op het eigen Sportpark De Lockhorst wacht dan om 20.00 uur de wedstrijd tegen Roda ‘46 uit Leusden in de strijd om promotie naar de Hoofdklasse. Als die wedstrijd wordt gewonnen, wacht volgende week de finale tegen DETO Twenterand.

Scoreverloop:

10. Sjoerd van der Waal 1-0
20. Dennis Verhoef 2-0
27. Ivo Moerenhout 2-1
38. Ivo Moerenhout 2-2