Volledig scherm
Justin Beemsterboer, de maker van de 1-0, gaat na het laatste fluitsignaal op de schouders van zijn medespelers. © Richard van Hoek Fotografie

VV Papendrecht promoveert naar de eerste klasse

Het vlaggenschip van voetbalvereniging Papendrecht speelt komend seizoen in de eerste klasse. De Papendrechters hebben zaterdagmiddag via de nacompetitie promotie afgedwongen. NSVV uit Numansdorp werd met 2-1 verslagen.

Op sportpark Molenwei in Heerjansdam trapten NSVV en Papendrecht om 14.30 uur af. In de eerste helft tekende Justin Beemsterboer na ruim een halfuur spelen voor de 1-0. Zo’n tien minuten na de openingstreffer maakte Djerrel Saffignani de 2-0 voor de ‘erwtenpellers’. Vlak voor rust deed Kelvin van der Giesen namens NSVV iets terug: 2-1.

In de tweede helft was Papendrecht nog een keer dichtbij de bevrijdende 3-1, maar een inzet van Beemsterboer belandde op de lat. In de blessuretijd van de wedstrijd deelde de scheidsrechter twee rode kaarten uit. Michael van Rooijen (Papendrecht) en Sjoerd Hofstede (NSVV) moesten de zenuwslopende laatste minuten daarom vanaf de zijlijn toekijken.

De Papendrechters gaven de voorsprong in de dying seconds niet meer weg en spelen daarom volgend seizoen in de eerste klasse.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Papendrecht en omstreken? Schrijf je hier in!