Rick Baas, Colin Reening en Danny Slegers (v.l.n.r.) bij de plaats in het clubgebouw van DFC, waar Paul Pluijmert wordt herdacht.
Volledig scherm
PREMIUM
Rick Baas, Colin Reening en Danny Slegers (v.l.n.r.) bij de plaats in het clubgebouw van DFC, waar Paul Pluijmert wordt herdacht. © Richard van Hoek Fotografie

Vrienden en trainer herinneren in Breda vermoorde Paul Pluijmert: ‘Hij zei dat hij trots op me was’

Paul Pluijmert, voetballer van het Dordtse DFC, zou vorige week zaterdag 24 jaar zijn geworden. Dat werd hij niet, want op zondag 4 november werd hij doodgestoken na een avondje stappen in Breda. Vier vrienden en zijn trainer vertellen over hun mooiste herinneringen aan Paul en het verdriet over zijn dood.

 1. Hans draagt dichtbundel op aan gedode collega Julia: ‘Ze had een warm hart voor het dorp’
  PREMIUM
  VIDEO

  Hans draagt dichtbun­del op aan gedode collega Julia: ‘Ze had een warm hart voor het dorp’

  De wereld van Dordtenaar Hans Erkens (60) en vele anderen stond op z'n kop, toen collega Julia en haar kinderen twee jaar geleden omkwamen bij een familiedrama in de Papendrechtse Cremerstraat. Vader Heng doodde zijn ex, kinderen en zichzelf. Erkens zette zijn gedachten om in gedichten, die nu gebundeld in de winkel liggen. Met de opbrengst steunt hij het fonds dat postuum voor Julia is opgericht.
 2. ‘Paul Pluijmert was de absolute koning van de derde helft’
  PREMIUM

  ‘Paul Pluijmert was de absolute koning van de derde helft’

  De doodgestoken Dordtenaar Paul Pluijmert (23) laat een gat achter bij de Dordtse voetbalclub DFC. Na een uitstapje in de jeugd naar Oranje Wit kwam hij snel weer terug naar zijn oude liefde, waar de linksback al jaren vaste keus is in het eerste elftal. De familie stond iedere wedstrijd ‘klem’ langs de lijn om de verrichtingen van Paul te bekijken. ,,Hij was altijd bloedfanatiek, maar hij was ook de absolute koning van de derde helft.’’
 1. Opa BOEM schiet al zo'n 50 jaar carbid: 'Hoe harder, hoe mooier'
  Play

  Opa BOEM schiet al zo'n 50 jaar carbid: 'Hoe harder, hoe mooier'

 2. Kippenkoning Hamza wil nieuw kippenrijk stichten
  Play

  Kippenko­ning Hamza wil nieuw kippenrijk stichten