Volledig scherm
PREMIUM
Arto Dielhof (links) en Robert Versteeg na het bekerduel tussen Heinenoord en Wieldrecht. © Foto AD

Voor twee uur rivalen: ex-Oranje Witters Versteeg en Dielhof troffen elkaar in beker

Robert Versteeg (29) en Arto Dielhof (26) speelden negen jaar lang samen in de hoofdmacht van het Dordtse Oranje Wit. In de zomer vertrok het tweetal voor het eerst naar een andere club en afgelopen zaterdag stonden ze direct tegenover elkaar. Dielhof won met zijn nieuwe club Heinenoord met 2-6 bij Wieldrecht, waar hij met trainer Pippy Pruymboom nog een oude bekende trof.

Arto Dielhof: ,,Het was voor mij een heel gekke week, want vorige week dinsdag speelde ik al met Heinenoord een oefenwedstrijd bij Oranje Wit (0-2 winst, red.). Vanaf mijn vijfde heb ik altijd voor die club gespeeld, dus ik moest scherp zijn om de bal steeds naar de goede kleur te spelen. Vanwege twee weken vakantie in de voorbereiding had ik daarvoor alleen nog meegedaan in de oefenwedstrijd tegen Zwaluwen, maar ik ben blij dat ik van mijn nieuwe trainer Joop Hiele meteen tachtig minuten mocht spelen tegen Oranje Wit en afgelopen zaterdag negentig minuten tegen Wieldrecht.''

  1. Van wit-roze spekblokken tot vozen op de ligwei, herinneringen aan het buitenbad van De Hoge Devel
    PREMIUM

    Van wit-roze spekblok­ken tot vozen op de ligwei, herinnerin­gen aan het buitenbad van De Hoge Devel

    Het nieuws dat het buitenbad van De Hoge Devel in Zwijndrecht met de verbouwing van het zwembad na 55 jaar verdwijnt, riep talloze verontwaardigde reacties op. Jan van Geloof (66), Hendrik Boer (75) en Wouter Eenhoorn (65) halen herinneringen op aan ‘hun bad’. Het snoepkraampje van het Develpaviljoen bijvoorbeeld, badjuffrouw Ali en bussen vol Rotterdammers die op bezoek kwamen.