De voedselbank in Dordrecht heeft vooral behoefte aan ervaren teamleiders, nu vanwege het coronavirus een groot deel van het oorspronkelijke team ontbreekt.
Volledig scherm
PREMIUM
De voedselbank in Dordrecht heeft vooral behoefte aan ervaren teamleiders, nu vanwege het coronavirus een groot deel van het oorspronkelijke team ontbreekt. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Voedselbank heeft voorlopig nog genoeg eten, maar zoekt ervaren teamleiders

De voedselbank in Dordrecht krijgt van alle kanten hulp om de coronatijd te doorstaan, maar mist ervaren teamleiders om de boel te coördineren. ,,Mensen met kennis van voedselveiligheid en de koude keten zijn welkom.”

Hamsterende inwoners hebben de aanvoer van voedsel naar voedselbanken behoorlijk verstoord, maar in Dordrecht is de loods voorlopig nog goed gevuld. Al ontbreken sommige producten momenteel in de voedselpakketten. ,,We krijgen nog veel voedsel van supermarkten, maar ook van bezorgers als Picnic. Bepaalde dingen krijgen we alleen niet. Pasta ontbreekt bijvoorbeeld, net als eieren, kaas en ook vlees.” Voorzitter Matthijs van Muijen maakt zich vooralsnog geen zorgen.