De kleine Vleeshouwersstraat was met zes adressen een van de drukste punten van de eerste Dordtse Rommelroute.
Volledig scherm
De kleine Vleeshouwersstraat was met zes adressen een van de drukste punten van de eerste Dordtse Rommelroute. © Victor van Breukelen

Vintage scoren op de stoep van bewoners tijdens Rommelroute in Dordrecht

Inwoners van de Dordtse binnenstad etaleerden zondag hun vintage, brocante, boeken, kleding en speelgoed voor de deur van hun eigen huis. De eerste Dordtse Rommelroute werd gehouden, van 09.30 tot 15.00 uur.

 1. Parkeergarage deze zomer gesloopt voor transformatie Spuiboulevard: ‘Waar kan ik dan mijn auto kwijt?’
  PREMIUM

  Parkeerga­ra­ge deze zomer gesloopt voor transforma­tie Spuiboule­vard: ‘Waar kan ik dan mijn auto kwijt?’

  De sloop van parkeergarage Veemarkt in Dordrecht gaat komende zomer van start, samen met de gebouwen van de Belastingdienst en de Rabobank. Op deze plek zal het nieuwe Huis voor Stad en Regio komen. Het centrum blijft volgens de gemeente bereikbaar voor bezoekers, zo wordt er een gratis pendelbus ingeschakeld. Toch zijn bewoners ongerust: ,,Waar kunnen wij onze auto straks kwijt?”
 2. Ontslagen docent Wartburg verdacht van ontucht met twee zusjes (17 en 15): ‘Relatie ontstond na examen’
  PREMIUM

  Ontslagen docent Wartburg verdacht van ontucht met twee zusjes (17 en 15): ‘Relatie ontstond na examen’

  De van ontucht verdachte docent van het Wartburg College beweert dat hij ruim drie maanden een serieuze relatie had met een 17-jarig meisje. Hun verkering begon volgens de Sliedrechter echter pas nadat de leerling slaagde voor haar examen. Zij zat toen officieel niet meer op de locatie Guido de Brès, waar hij lesgaf. ,,Zelfs de ouders gaven toestemming’’, aldus zijn advocaat, die nog niet wil ingaan op de beschuldiging van het Openbaar Ministerie dat de man later óók seks had met haar 15-jarige zusje.