De mannen op de scooter droegen regenpakken. De politie hoopt dat mensen de twee desondanks toch herkennen.
Volledig scherm
De mannen op de scooter droegen regenpakken. De politie hoopt dat mensen de twee desondanks toch herkennen. © Politie

Vijf tips over dubbele moordpoging in winkelcentrum

Het tonen van de heftige bewakingsbeelden van een liquidatiepoging in het Dordtse winkelcentrum Crabbehof heeft ervoor gezorgd dat de politie vijf tips binnen heeft gekregen. De recherche gaat nu met die informatie aan de slag, zo laat politiewoordvoerder Daniëlle Kool weten. Ze kan niet zeggen of er namen van de mogelijke schutters zijn genoemd.

In het televisieprogramma Opsporing Verzocht toonde de politie deze week camerabeelden van de bewuste zondagavond 15 maart. Terwijl een 43-jarige man en diens 35-jarige vrouw op de parkeerplaats in het winkelcentrum afscheid namen van twee vrienden met wie ze er hadden rondgehangen, kwam er een scooter met twee mannen op hen afgereden.

Verhaal gaat verder onder de foto

De van de kogelgaten in de autoruit.
Volledig scherm
De van de kogelgaten in de autoruit. © Fotopersburo Busink

Eén ervan opende het vuur op de auto waarmee ze weg wilden rijden. De man dook snel op zijn vrouw en ving nagenoeg alle kogels op. De schutters reden daarna één van de bekenden van het stel achterna, die was gevlucht. Daarbij werd nog één schot gelost, maar de kogel miste doel en kwam in het pand van de Wibra terecht.

De 43-jarige en zijn vrouw raakten gewond. Beiden werden naar het ziekenhuis gebracht, waar de 43-jarige ternauwernood de aanslag overleefde na een operatie.

De politie hoopt met de beelden de schutters te kunnen achterhalen of iemand die de gebruikte scooter herkende. Het duo ontkwam vermoedelijk met een gereedstaande BMW.