Eén van de vier regiogenoten in de ‘Gaykrant100' is Dordrecht Pride-voorzitter Lennart Lenskens.
Volledig scherm
Eén van de vier regiogenoten in de ‘Gaykrant100' is Dordrecht Pride-voorzitter Lennart Lenskens. © Milan Rinck

Vier regiogenoten in lijst ‘100 Nederlanders die een verschil maken voor LHBT+’ers’

Welke Nederlanders maken het verschil voor de LHBT+-gemeenschap in Nederland? Het platform Gaykrant presenteert vandaag een lijst met honderd namen, waaronder die van vier mensen uit de regio.

De honderd Nederlanders zijn stuk voor stuk rolmodellen op hun eigen terrein, volgens Gaykrant. Het zijn mensen die zich op onder meer politiek, cultureel, religieus, media- of zakelijk gebied onderscheiden en zo een verschil maken voor de ‘roze gemeenschap’. 

Op de lijst staan twee Dordtenaren: Emre Hoogduijn en Lennart Lenskens. Eerstgenoemde zet zich in voor jonge LHBT+’ers met een niet-westerse achtergrond. Hoogduijn werd door platform 7Days uitgeroepen tot Jongere van het Jaar 2019. Lenskens is de voorzitter van Dordrecht Pride. De twee liepen vorig jaar samen voorop tijdens de Pride Walk door de Dordtse binnenstad.

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Emre Hoogduijn werd uitgeroepen tot Jongere van het Jaar 2019.
Volledig scherm
Emre Hoogduijn werd uitgeroepen tot Jongere van het Jaar 2019. © Qphoto

Ook de Dussense Jo-Enny Simonis en Hardinxvelder Kim Putters behoren tot volgens Gaykrant tot ‘de honderd’. Simonis is transgender en werd vorig jaar uitgeroepen tot Miss Gay Holland. Putters is directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau en zet zich in voor meer tolerantie voor LHBT+’ers.

Verhaal gaat verder onder de foto's. 

Jo-Enny Simonis werd vorig jaar uitgeroepen tot Miss Gay Holland.
Volledig scherm
Jo-Enny Simonis werd vorig jaar uitgeroepen tot Miss Gay Holland. © Cor de Kock
Kim Putters is directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau en zet zich in voor meer tolerantie voor LHBT+’ers.
Volledig scherm
Kim Putters is directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau en zet zich in voor meer tolerantie voor LHBT+’ers. © Marco De Swart

In de Gaykrant100 staan mensen van alle leeftijden. Niet alleen LHBT+’ers, maar ook anderen met een roze hart. De lijst is samengesteld op basis van maatschappelijke betrokkenheid, zichtbaarheid en effectiviteit. Bekende namen op de lijst zijn Duncan Laurence, Georgina Verbaan, Nikkie Tutorials en Ryanne van Dorst.