De Dordtse Feesten gaan in ieder geval door.
Volledig scherm
PREMIUM
De Dordtse Feesten gaan in ieder geval door. © Jeffrey Groeneweg

Verlangen naar festivals in Dordt is groot, maar kan het nog wel doorgaan? ‘Regels zijn volstrekt onduidelijk’

Grote zorgen bij evenementenorganisaties in Dordrecht na bekendmaking van de nieuwe coronamaatregelen. Door meerdere festiviteiten in de stad ging al een streep. Dreigt de rest nu ook niet door te gaan? ,,Het is nog volstrekt onduidelijk wat de regels worden over zogenoemde doorloopevenementen, die juist voor een stad als Dordrecht heel belangrijk zijn.”

 1. Deze foto van de Grote Kerk hield de gemoederen bezig, want wanneer is ‘ie eigenlijk gemaakt?
  PREMIUM
  DORDT EIGEN-AARDIG

  Deze foto van de Grote Kerk hield de gemoederen bezig, want wanneer is ‘ie eigenlijk gemaakt?

  In de Facebookgroep ’t Dordrecht van toen staan vaak foto’s waarvan gevraagd wordt waar en wanneer die gemaakt zijn. De groep heeft meer dan 16.000 leden en er staan 23.000 foto’s in. Zo ook een fraaie luchtfoto van de Grote Kerk en omgeving. Harm Alting, die de foto plaatste, uit de collectie van Roel Dijkstra, gemaakt door Bart Hofmeester, vroeg zich af wanneer die was gemaakt. Zou dat in de jaren 30 zijn, of in 1963?
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.