Volledig scherm
Brandweer, ambulance en politie kwamen snel ter plaatse nadat er een brandmelding was gemaakt in een van de appartementen boven café Buddingh in Dordrecht. © Marjolein Groenendijk

Verdieping boven café Buddingh blauw van de rook na vlam in de pan

In de keuken bij Café Buddingh in Dordrecht is zondagmiddag een vlam in de pan geslagen. De rook die daarbij ontstond zette een verdieping boven het restaurant blauw.

De brandweer kwam snel ter plaatse aan de Stationsweg om alles na te lopen en te ventileren. Ook de ambulance werd opgeroepen, omdat iemand mogelijk veel rook had ingeademd. De politie begeleidde korte tijd het verkeer dat vanaf de Burgemeester de Raadtsingel kwam, zodat brandweer en ambulancepersoneel veilig hun werk konden doen.

Bewoners van de vierde verdieping maakten rond tien voor vier een melding bij de brandweer, nadat ze een brandlucht roken en rook uit de kast zagen komen.

,,De vlam in de pan was zo gedoofd’’, vertelt de eigenaar van Café Buddingh. ,,We hebben de pan onder de afzuigkap vandaan gehaald, maar toch is de rook naar boven gegaan. Ik vind het vervelend dat buren er last van gehad hebben. Natuurlijk schrik je als je ineens rook ziet en niet weet waar het vandaan komt. Ze krijgen binnenkort een borrel van me om het goed te maken.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!