Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Verdachten in Duitse auto bij Dordrecht gestopt: 17.000 euro en hennep op zak

Drie Duitsers en twee Rotterdammers zijn woensdagavond op de A16 bij Dordrecht door de politie langs de kant gezet. Bij controle bleek er 17.000 euro verstopt te zitten in de auto. Ook werd er een zakje hennep aangetroffen.

De auto viel op door zijn snelheid, meldt de politie. Het voertuig werd meegenomen naar de controleplaats in Dordrecht. Agenten roken een wietlucht, maar de bestuurder verklaarde geen drugs te hebben gebruikt en ook geen drugs op zak te hebben. De bijrijder had wel een kleine hoeveelheid wiet bij zich. Dat was voor de agenten reden om de auto te doorzoeken.

Op zoek naar drugs vonden de agenten, verstopt achter een bedieningspaneel in de middenconsole van de auto, drie stapels briefgeld aan. De verdachten - een twintigjarige vrouw uit Duitsland, een 23- en 25-jarige man uit Duitsland en een 23- en 30-jarige man uit Rotterdam - zijn aangehouden op verdenking van witwassen.

Nadat de vijf afstand deden van het geldbedrag en de hennep en een boete betaalden van 1700 euro waren ze vrij om te gaan.

  1. Van wit-roze spekblokken tot vozen op de ligwei, herinneringen aan het buitenbad van De Hoge Devel
    PREMIUM

    Van wit-roze spekblok­ken tot vozen op de ligwei, herinnerin­gen aan het buitenbad van De Hoge Devel

    Het nieuws dat het buitenbad van De Hoge Devel in Zwijndrecht met de verbouwing van het zwembad na 55 jaar verdwijnt, riep talloze verontwaardigde reacties op. Jan van Geloof (66), Hendrik Boer (75) en Wouter Eenhoorn (65) halen herinneringen op aan ‘hun bad’. Het snoepkraampje van het Develpaviljoen bijvoorbeeld, badjuffrouw Ali en bussen vol Rotterdammers die op bezoek kwamen.