Volledig scherm
Agenten voeren de verdachte af. © Fotopersburo Busink

Verdachte overval Dordtse snackbar is 17-jarige jongen uit de buurt

De verdachte van de overval op cafetaria Delicious in de Dordtse Slangenburg blijkt een pas 17-jarige jongen. Hij woont niet gek ver van de snackbar waar hij naar binnen zou zijn gelopen met een vuurwapen en het personeel bedreigde. Die stond de kassalade af, waarna de dader vluchtte.

Mede dankzij de hulp van een 17-jarige jongen op een scooter, kon de politie een verdachte aanhouden. Die stond in de buurt van Delicious en zag de verdachte met de kassalade wegrennen. Hij bedacht zich geen moment, zette zijn scooter aan en zette de achtervolging in. Hij reed zijn leeftijdsgenoot achterna, liet een vriend achterop springen in het Sterrenburgpark, en reed de verdachte iets verderop in de wijk klem in een steegje. Daarbij richtte de verdachte het vuurwapen op de attente omstander. ,,Ik stond vol in het vizier’’, vertelt hij.

Tweede verdachte

Door ondertussen met 112 te bellen konden agenten de verdachte makkelijk lokaliseren. Volgens de 17-jarige helper op de scooter woont de verdachte in de buurt van de Slangenburg. De politie zegt ook dat de vermeende overvaller bij zijn woning is aangehouden. Een 17-jarige jongeman die daar ook aanwezig was, is aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij de overval, zo meldt de politie.

De jonge leeftijd van de overvaller is opvallend, maar niet uitzonderlijk. De politie maakte zich vorig jaar al zorgen over het feit dat de daders steeds jeugdiger zijn. Ook in Dordrecht en omgeving worden de laatste jaren geregeld overvallen gepleegd door pubers. Zo bleken de daders van de overval op snackbar 't Dammetje in 2014 jongens van 13 en 14 jaar. Voor recente overvallen in Zwijndrecht pakte de politie onlangs ook nog een 17-jarige op.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!