Rechtbanktekening van de verdachte van brandstichting en koffermoord K. Y. De stoel bleef leeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechtbanktekening van de verdachte van brandstichting en koffermoord K. Y. De stoel bleef leeg. © Nicole van den Hout

Verdachte koffermoord veroordeeld voor ‘heel gerichte terreuractie’ tegen gezin

Hoewel het proces rond de Zwijndrechtse koffermoord pas na de zomer plaatsvindt, verscheen één van de hoofdverdachten maandag toch al voor de rechter voor een heel ander misdrijf. Volgens het Openbaar Ministerie heeft K.Y. (20) enkele maanden voor zijn rol in de verdwijning en dood van Manuel Alvarez, wiens lichaam in stukken werd gevonden in een kofferbak, geprobeerd een auto van een gezin uit Hendrik-Ido-Ambacht in brand te steken. 

 1. Gezin geterroriseerd nadat dochter (19) relatie verbrak: ‘Twee van onze auto’s zijn in brand gestoken’
  PREMIUM

  Gezin geterrori­seerd nadat dochter (19) relatie verbrak: ‘Twee van onze auto’s zijn in brand gestoken’

  Nadat de 19-jarige dochter in januari de relatie verbrak met haar vriendje wordt een gezin uit Hendrik-Ido-Ambacht geterroriseerd. Twee auto’s van de familie werden in brand gestoken en een derde poging mislukte. Voor de meest recente brandstichting in mei stond donderdag de 20-jarige K.Y. uit Zwijndrecht terecht. Volgens de familie en het Openbaar Ministerie niet geheel toevallig een maatje van het ex-vriendje.
 2. Koffermoordslachtoffer werd geboeid, bedreigd en geslagen: ‘Niet de bedoeling dat hij dood zou gaan’
  PREMIUM

  Koffer­moord­slacht­of­fer werd geboeid, bedreigd en geslagen: ‘Niet de bedoeling dat hij dood zou gaan’

  Manuel Alvarez (29), wiens lichaam in stukken gezaagd in koffers werd gevonden in een geparkeerde auto, werd naar een woning aan de Rotterdamse Zevenkampse Ring gelokt. Daar werd hij geboeid, bedreigd, geslagen en op gruwelijke wijze om het leven gebracht, omdat hij het broertje van hoofdverdachte Abdi B. zou hebben laten neersteken. ‘Ik wilde alleen maar geld. Maar Manuel begon te vechten toen ik zijn handboeien losmaakte. Het was uit zelfverdediging.’