Volledig scherm
Snollebollekes-zanger Rob Kemps in actie in een uitverkocht GelreDome. © ANP

Van links naar rechts! Snollebollekes naar Baggerfestival

Met de Snollebollekes heeft het Baggerfestival in Sliedrecht een regelrechte topact te pakken. De feestact sluit de vrijdagavond (28 juni) af op het Doctor Langeveldplein.

Dat heeft de organisatie van het tweejaarlijkse festijn dinsdagochtend bekendgemaakt. De Snollebollekes maakt al jaren furore in het land. Toen de act rond Brabander Rob Kemps vorig jaar een optreden in het Gelredome aankondigde, was dat zo snel uitverkocht dat er een tweede concert volgde. Ook de 30.000 tickets voor die avond waren binnen een mum van tijd aan de man gebracht.

Snollebollekes is vooral bekend geworden door het lied ‘Links Rechts’, waarbij snel het publiek in de zaal steeds van links naar rechts laat bewegen. ,,We proberen een zo breed mogelijk muziekprogramma te programma’’, zegt Rick van de Weg namens het Baggerfestival. ,,Dus niet alleen de lokale muziekvereniging Crescendo en coverband This is Beethoven staan die avond op het podium, maar dus ook de Snollebollekes. Het moet voor elk wat wils zijn. ‘Laten we eens gek doen’, dachten we.’’

Het verhaal gaat onder de video verder.

De act betreedt die avond om middernacht het podium voor het raadhuis op het Doctor Langeveldplein, waar plek is voor duizenden feestgangers. De programmering voor de zaterdagavond wordt volgende week bekend gemaakt.

Het Baggerfestival duurt van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni. Op het programma staat behalve veel muziek ook een groots opgezette braderie, een obstacle run en als afsluiting op zondag een kerkdienst. Ook kunnen in de haven allerlei schepen bezocht worden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!