De broers Lennard (links) en Richard Leenheer verbouwen Hotel Blauwpoortsplein tot woningen en cocktailbar.
Volledig scherm
PREMIUM
De broers Lennard (links) en Richard Leenheer verbouwen Hotel Blauwpoortsplein tot woningen en cocktailbar. © Rinie Boon

Van hotel naar cocktailbar: dit zijn de plannen voor het al járen leegstaande pand aan het Blauwpoortsplein

Na de sluiting en het overlijden van de eigenaar stond Hotel Blauwpoort in Dordrecht te verpauperen. Nieuwe eigenaren Lennard en Richard Leenheer zijn met hun vader Dick het monument aan het verbouwen tot cocktailbar en vier huurwoningen.

 1. Ambitieus plan voor metamorfose Drechtsteden: ‘Gezond wonen en werken wordt nog belangrijker’
  PREMIUM

  Ambitieus plan voor metamorfo­se Drechtste­den: ‘Gezond wonen en werken wordt nog belangrij­ker’

  Hoe kan het Drechtstedengebied aantrekkelijker en beter worden om te wonen, werken en recreëren? Die vraag kregen de gerenommeerde architecten Adriaan Geuze (West 8) en Francine Houben (Mecanoo) op hun bordje. In hun toekomstbeeld, dat zij in opdracht van de Economic Development Board (EDB) en de zeven Drechtsteden opstelden, halen ze stevig de bezem door het gebied én voegen ze veel toe.
 2. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.