Het misbruik zou over een periode van tientallen jaren hebben plaatsgevonden.
Volledig scherm
Het misbruik zou over een periode van tientallen jaren hebben plaatsgevonden. © ANP XTRA

Vader vervolgd voor verkrachting zes dochters en kleinkind én mishandeling zoon: proces start 4 juni

Zes verkachtingen van zijn eigen dochters, een keer ernstige ontucht met een kleinkind én de mishandeling van een zoon. Voor al die misdrijven zal een 62-jarige vader uit Hardinxveld-Giessendam op 4 juni terechtstaan in de rechtbank van Dordrecht.

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Zes dochters beschuldigen vader (62) van tientallen jaren verkrachting
  PREMIUM

  Zes dochters beschuldi­gen vader (62) van tientallen jaren verkrach­ting

  Een 62-jarige vader uit Hardinxveld-Giessendam wordt er door zes van zijn dochters van beschuldigd dat hij ze tientallen jaren seksueel heeft misbruikt. Het Openbaar Ministerie heeft sterke aanwijzingen dat hij de meisjes soms al vanaf hun derde jaar tot op volwassen leeftijd verkrachtte en betastte. De verdachte werd in november opgepakt nadat hij zichzelf meldde op het politiebureau; hij zit sindsdien vast.