Een van de gewonden bevond zich aan het Koningspleinhof in Dordrecht toen de politie kwam.
Volledig scherm
Een van de gewonden bevond zich aan het Koningspleinhof in Dordrecht toen de politie kwam. © Fotopersbureau Busink

Twee verdachten van bizarre steekpartij blijven voorlopig achter slot en grendel

Twee verdachten van de steekpartij in Dordrecht van afgelopen weekeinde blijven nog zeker anderhalve week vastzitten. Het gaat om een 36-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht en een 38-jarige man uit Alblasserdam. Bij de steekpartij raakten vijf mensen gewond, van wie er drie naar het ziekenhuis moesten.

 1. ‘Dan roep ik altijd even: Pipo, koeien’
  PREMIUM
  COLUMN

  ‘Dan roep ik altijd even: Pipo, koeien’

  Vroeger moest je het zelf bijhouden… tegenwoordig word je nagenoeg dagelijks door ‘the socials’ met je neus op de feiten gedrukt. Dan zie je bijvoorbeeld ineens een foto van jezelf (iets dikkere kop, want kilo’s geleden) terwijl je met een juttersbitter en een pannetje mosselen aan de voet van de Brandaris zit. En dan denk je dus iets van eh… Tempus Fugit, Time Flies of eh… (in mijn geval): Jemig… is dat alweer zó lang geleden?
  Dordrecht
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?