Bij twee horecazaken in Sliedrecht voert de politie op donderdagavond 13 december een controle uit. Samen met belastingdienst, de gemeente, douane en voedsel- en warenautoriteit.
Volledig scherm
Bij twee horecazaken in Sliedrecht voert de politie op donderdagavond 13 december een controle uit. Samen met belastingdienst, de gemeente, douane en voedsel- en warenautoriteit. © Gemeente Sliedrecht

Twee Sliedrechtse horecabedrijven mogen niet meer open na meerdere overtredingen

Twee Sliedrechtse horecabedrijven aan de Kerkstraat en Rembrandtlaan zijn per direct hun vergunning kwijtgeraakt en moeten gesloten blijven. Beide bedrijven waren in handen van één uitbater, een 38-jarige man uit Oosterhout.

Bij de bedrijven werden bij een controle in december 2018 ‘de nodige misstanden geconstateerd’: zaken die wezen op illegaal gokken, grote hoeveelheden contant geld en illegale Viagrapillen. De twee bedrijven, Grillhouse Marmaris aan de Kerkstraat en Bar Rembrandt aan de Rembrandtlaan, mochten daarna geen alcohol meer schenken. De bar werd voor drie maanden gesloten.

Een jaar later, in december 2019, werden de bedrijven opnieuw gecontroleerd. Bij één pand voldeed de elektra niet aan de brandveiligheidseisen en er werd een auto in beslag genomen. De gemeente Sliedrecht liet onderzoeken of de vergunning gebruikt wordt voor criminele activiteiten door middel van een zogenoemde Bibob-procedure. De uitslag van dit onderzoek heeft ertoe geleid dat de vergunning voor beide bedrijven definitief is ingetrokken, maakt de gemeente bekend. 

Er loopt nog een strafrechtelijk onderzoek naar de overtredingen uit 2018.