Ook de Burgemeester de Bruïnelaan in Zwijndrecht kwam onder water te staan.
Volledig scherm
Ook de Burgemeester de Bruïnelaan in Zwijndrecht kwam onder water te staan. © Regionaal Archief Dordrecht

Toch nog een expositie over watersnood in Zwijndrecht om ramp te herdenken

Zwijndrecht heeft alsnog een tentoonstelling gekregen ter herdenking van 70 jaar Watersnoodramp. Boekhandelaar Peter Sassen van Hyperion constateerde dat de ramp in Zwijndrecht geheel ongemerkt voorbij dreigde te gaan. Hij sloeg de handen ineen met de plaatselijke historicus Kees Popijus.

 1. Cruciale vrijwilliger stopt, lokale omroep wekenlang uit lucht: ‘Hij nam al z'n apparatuur en vertrok’
  PREMIUM

  Cruciale vrijwilli­ger stopt, lokale omroep wekenlang uit lucht: ‘Hij nam al z'n apparatuur en vertrok’

  De lokale publieke omroep MerweRTV voor Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam is per direct gestopt met uitzenden. De reden dat de stekker eruit is getrokken, is volgens voorzitter Riny Mourik, omdat een cruciale technisch medewerker plotseling is opgestapt én zijn eigen apparatuur heeft meegenomen. Tientallen vrijwilligers betreuren de situatie: ,,Ons radiohart huilt.”
  Sliedrecht
 2. Voetbalprogramma vol derby’s was een ode aan de regionale indeling
  PREMIUM
  COLUMN

  Voetbalpro­gram­ma vol derby’s was een ode aan de regionale indeling

  Het voetbalprogramma van afgelopen zaterdag in het verspreidingsgebied van het AD was een ode aan de regionale indeling. In Dordrecht maakten EBOH en Wieldrecht er aan de Schenkeldijk een spannende stadsderby van, de buren SV Meerkerk en Ameide kruisten de degens en op het Zwijndrechtse sportpark De Noord zorgden VVGZ en Pelikaan voor een waar voetbalfeest met alles erop en eraan: sfeer, een afwisselend scoreverloop en een uitermate tevreden kantinebaas.
  Dordrecht