Licht voor Dordt ging zaterdagavond van start.
Volledig scherm
Licht voor Dordt ging zaterdagavond van start. © AD

Tientallen klokken luidden vanavond als startsein van breedgedragen hulpactie Licht voor Dordt

De 10.000 kilo wegende klok van de Grote Kerk klonk vanavond over heel het eiland van Dordrecht en ver daarbuiten. Tegelijkertijd luidden elf andere kerken ook hun klokken, als startsein voor de hulpactie Licht voor Dordt. 

Licht voor Dordt brengt mensen die getroffen worden door de gevolgen van het coronavirus en hulpaanbieders samen. Om 20.00 uur klonk het geluid van twaalf kerkklokken, waaronder de Grote Kerk. Daar werd de zogeheten Jan Noorland klok - een klok van bijna tienduizend kilo - bij hoge uitzondering geluid. Tegelijkertijd zetten Dordtenaren een brandend kaarsje in het venster, als teken van hoop en solidariteit in deze tijd.

Met die actie is Licht voor Dordt officieel van start gegaan. Hierin trekken vrijwilligersorganisaties en kerken gezamenlijk op in het aanbieden van praktische hulp en een luisterend oor Dordtenaren die getroffen worden door de gevolgen van het coronavirus. ,,We trekken samen op in het belang van de samenleving en alle Dordtenaren. Zo kunnen we eensgezind doen wat nodig is”, aldus Hans Berrevoets, voorzitter van het Platform Dordtse Kerken.