Dronefoto van een Sliedrechts moestuinencomplex in de omgeving van de fabriek van Chemours in Dordrecht, aan de overkant van de rivier.
Volledig scherm
PREMIUM
Dronefoto van een Sliedrechts moestuinencomplex in de omgeving van de fabriek van Chemours in Dordrecht, aan de overkant van de rivier. © ANP

Tevredenheid bij gemeenten na tussenvonnis in hun rechtszaak tegen Chemours

De rechtszaak die de gemeenten Dordrecht, Sliedrecht, Papendrecht en Molenlanden hebben aangespannen tegen de chemiebedrijven Chemours en DuPont, die jarenlang hun gronden verontreinigde door PFOA en GenX-stoffen uit te stoten, sneuvelt in ieder geval níet op het verjaren van hun vorderingen. Dat blijkt uit een tussenvonnis woensdag van de rechtbank Rotterdam.

  1. Borstvoeding en moestuinen met giftige chemicaliën, maar groot protest blijft uit: ‘Mensen zijn volgzaam’
    PREMIUM

    Borstvoe­ding en moestuinen met giftige chemica­liën, maar groot protest blijft uit: ‘Mensen zijn volgzaam’

    Borstvoeding met PFAS, niet meer uit je moestuin kunnen eten. Zorgen zijn er genoeg, maar waarom gaan we niet massaal in protest tegen de vervuiling van de Dordtse fabriek Chemours? Milieuchemicus en hoogleraar Jacob de Boer (66) snapt daar niks van: ,,Rond de fabriek van 3M in Antwerpen zie je dat allerlei bewonersgroepen ontstaan die actie voeren omdat ze zich grote zorgen maken.”