Volledig scherm
Peter Drijver werd in september 2017 doorgeschoven vanuit de scouting naar de functie van technisch manager. © Richard van Hoek Fotografie

Technisch manager Drijver weg bij FC Dordrecht

UPDATEPeter Drijver is met onmiddellijke ingang gestopt als technisch manager bij FC Dordrecht. Drijver vervulde die functie voor een kleine twee jaar, nadat Marco Boogers aan het begin van het seizoen 2017-2018 zijn taken als technisch directeur had neergelegd na een periode van zestien jaar. Algemeen directeur Hans de Zeeuw, met wie Drijver sinds zijn aanstelling samenwerkte, neemt voorlopig de taken van de vertrokken technisch manager over.

Drijver werd in september 2017 doorgeschoven vanuit de scouting naar zijn nieuwe technische functie. In de aanloop naar het afgelopen seizoen stelde hij een bijna volledig nieuwe selectie samen, die – ondanks de later gesloten samenwerkingen met Norwich City en Feyenoord – niet verder reikte dan een zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Bovendien werd in het afgelopen seizoen tweemaal van hoofdtrainer gewisseld, na het vertrek van Gérard de Nooijer en vervolgens Scott Calderwood trad de huidige trainer Cláudio Braga aan het begin van dit jaar aan. 

In de afgelopen periode werd de selectie opnieuw grondig vernieuwd. FC Dordrecht startte het seizoen echter met twee nederlagen tegen NAC Breda (0-2) en FC Eindhoven (5-1). In een eerste reactie stelt Hans de Zeeuw dat die resultaten niets met het vertrek van Drijver te maken hebben. ,,We betreuren zijn beslissing, maar respecteren zijn besluit. In de gesprekken tijdens het afgelopen weekend heeft Peter aangegeven een stapje terug te willen doen.’’

Nieuwe speler

De eerste ‘daad’ op technisch gebied is inmiddels al verricht: Jordy Wehrmann is na Ian Smeulers, Ramón ten Hove en Noah Lewis de vierde Feyenoord-huurling die aan de Krommedijk neerstrijkt. Wehrmann raakte onlangs geblesseerd maar wordt toch toegevoegd aan de selectie van trainer Cláudio Braga, die een andere oud-Feyenoorder - Anass Achahbar – voorlopig op proef heeft.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!