Volledig scherm
PREMIUM
Peter, Jacco, Jonathan en hun vader Arie Schep (vlnr) in de bakkerij. © Albert Sok000

Stroopwafels uit de polder veroveren Amerika

Vijf jaar was Jacco Schep, toen hij vanuit Nieuw-Lekkerland emigreerde naar Canada. Bijna niemand had daar destijds van stroopwafels gehoord, maar pa zag er brood in. Een vooruitziende blik, want Schep's Bakeries groeit de laatste jaren als kool.

Jacco Schep is net terug van een reis naar New York. ,,Business”, klinkt het aan de telefoon vanaf de andere kant van de oceaan. De belafspraak stond voor half vier 's middags Nederlandse tijd, half tien Canadese tijd. Maar die moest een half uur vervroegd worden. ,,Ik moet straks weg”, verontschuldigt de 39-jarige geboren Nieuw-Lekkerlander zich. ,,We groeien zo hard dat we het eigenlijk bijna niet kunnen tegenhouden. We zijn echt gezegend”, zegt Schep, inmiddels directeur van het door vader Arie (67) opgerichte bedrijf.