Volledig scherm
Ook het gerenoveerde pand van Jac Hensen, op de hoek van de Visstraat en Lange Breestraat, maakt kans op de Dordtse Puienprijs. © AD

Stemmen maar: welke pui in Dordrecht verdient een prijs?

Er staan heel wat verloederde panden in het centrum van Dordrecht, maar er wordt ook hard gewerkt aan herstel. Om dit te laten zien heeft Vereniging Oud-Dordrecht twee jaar geleden de Dordtse Puienprijs in het leven geroepen. Ook dit jaar kan er weer worden gestemd op de mooiste pui van Dordt.

In 2019 maken twee panden kans op de prijs, een in de categorie woon-winkelhuis en een in de categorie herbestemming. Een commissie heeft al een selectie gemaakt van zes panden in elke categorie en zal op donderdag 17 oktober om 20.00 uur de winnaars bekendmaken in de Trinitatiskapel. 

Publieksprijs

Ook de winnaars van de publieksprijs krijgen deze avond hun oorkonde. Dordtenaren kunnen tot en met 13 oktober stemmen op hun favoriete pui in het centrum van Dordrecht op oud-dordrecht.nl

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Van wit-roze spekblokken tot vozen op de ligwei, herinneringen aan het buitenbad van De Hoge Devel
    PREMIUM

    Van wit-roze spekblok­ken tot vozen op de ligwei, herinnerin­gen aan het buitenbad van De Hoge Devel

    Het nieuws dat het buitenbad van De Hoge Devel in Zwijndrecht met de verbouwing van het zwembad na 55 jaar verdwijnt, riep talloze verontwaardigde reacties op. Jan van Geloof (66), Hendrik Boer (75) en Wouter Eenhoorn (65) halen herinneringen op aan ‘hun bad’. Het snoepkraampje van het Develpaviljoen bijvoorbeeld, badjuffrouw Ali en bussen vol Rotterdammers die op bezoek kwamen.