De vrouw pakte het mes uit een keukenlade. Volgens haar nadat haar toenmalige man haar mepte en bij de keel pakte.
Volledig scherm
PREMIUM
De vrouw pakte het mes uit een keukenlade. Volgens haar nadat haar toenmalige man haar mepte en bij de keel pakte. © Thinkstock

Stekende moeder én meppende vader zijn beiden schuldig

Voor het neersteken van haar toenmalige man met een mes is een 50-jarige Dordtse maandag door de rechtbank veroordeeld tot een geheel voorwaardelijke werkstraf van veertig uur. Haar even oude ex-partner uit Dordrecht kreeg van de rechters exact dezelfde straf opgelegd, omdat hij op zijn beurt de vrouw destijds had mishandeld. Tijdens het proces bleef echter onduidelijk wie er nou was begonnen.

Het incident gebeurde op 15 april 2018 in de Zoutmanstraat in het Dordtse Wielwijk. Die zondag vlogen de twee elkaar tijdens de zoveelste ruzie naar de keel. Onder toeziend oog van hun 13-jarige dochter escaleerde de boel, waarbij de vrouw in de keuken naar het mes greep en haar partner zijn handjes liet wapperen. 

  1. Gigantische muurschildering op De Gravenhorst: ‘Het wordt een uitdaging’
    PREMIUM

    Giganti­sche muurschil­de­ring op De Graven­horst: ‘Het wordt een uitdaging’

    Een reusachtige muurschildering van 11 bij 9 meter met daarop twee kinderen die door een sleutelgat kijken naar een foto uit 1903. Daarmee wordt volgende maand de kopgevel van wooncomplex De Gravenhorst in Dordrecht versierd. Het is het slotstuk van de ingrijpende renovatie van het gebouw, maar voor restauratieschilder Inge Modderkolk de eerste buitenmuurschildering van dit formaat. ,,Het wordt een uitdaging’’, vertelt ze.