De fietsenstallingen aan het Achterom en Statenplein zijn vanaf dinsdag gesloten.
Volledig scherm
De fietsenstallingen aan het Achterom en Statenplein zijn vanaf dinsdag gesloten. © Gemeente Dordrecht

Stallingen op slot: ‘Haal je fiets op voor dinsdag 12.00 uur’

De gemeente Dordrecht sluit de twee gemeentelijke fietsenstallingen dinsdag om 12.00 uur. Die maatregel wordt genomen om de beheerders, medewerkers van Drechtwerk, te beschermen tegen het coronavirus.

Wie zijn tweewieler gestald heeft in één van de twee stallingen aan het Achterom of het Statenplein kan die ophalen tot dat tijdstip. Mensen die daarna voor een dichte deur komen, kunnen hun bezit alleen nog op afspraak ophalen. Beide stallingen blijven dicht tot maandag 6 april.

De gemeente hoopt met de sluiting ook de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. De medewerkers komen immers continu in contact met publiek.

Middernacht

De stalling aan het Achterom (ingang Raamstraat) is maandag nog open tot 19.00 uur, de andere stalling tot middernacht. Morgen kunnen geen fietsen mee gestald worden, alleen nog opgehaald. Ze zijn daarvoor open van 08.00 tot 12.00 uur. De gemeente adviseert eigenaren met klem hun bezit op te komen halen.

Wie daarna nog wil aankloppen moet mogelijk lang wachten. Omdat veel medewerkers thuiswerken is een afspraak misschien niet altijd op korte termijn mogelijk, waarschuwt de gemeente.