Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

SSW na bizar incident op het voetbalveld: ‘Het viel reuze mee’

SPORTDe wedstrijd tussen Neerlandia'31 en het Dordtse SSW (in de vijfde klasse B) werd afgelopen zondag vanwege een heel bijzondere reden gestaakt. De scheidsrechter hield het in het Brabantse Dorst halverwege voor gezien, nadat nota bene twee spelers van SSW het met elkaar aan de stok hadden gekregen. De ‘zebra’s’ gingen op dat moment ook nog eens met 0-2 aan de leiding.

,,Mijn aanvoerder Kevin Zimmerman en Wensley Martis kregen in het veld een discussie die wel vaker voorkomt”, haalt SSW-trainer Pieterman van Kooten het bizarre incident terug. ,,Omdat het twee Antilliaanse jongens zijn, lijkt het dan meteen heel heftig. Bij de kleedkamer ging de discussie nog even verder, maar die twee hebben elkaar absoluut niet geslagen. De scheidsrechter voelde zich echter bedreigd en wilde stoppen.”

Intern overleg

Quote

Het leek misschien heftig, maar ik wil echt benadruk­ken dat het meeviel

Pieterman van Kooten

De leidsman wilde alleen nog aan de tweede helft beginnen, wanneer de twee SSW'ers zouden worden gewisseld. Van Kooten: ,,Mijn collega Dennis van der Gijp en ik hebben daar even over gesproken en gingen akkoord. Toen we dat aan hem lieten weten, wilde die man toch niet verder. Het is jammer, want we speelden goed en stonden met 0-2 voor. Intern gaan we uiteraard overleggen wat we met deze situatie aan moeten. Vandaag (dinsdag, red.) moeten we een rapport schrijven, zodat de KNVB er iets mee kan. Later stonden die twee kemphanen gewoon samen onder de douche en in de kantine en was de zaak opgelost, hoor. Het leek misschien heftig, maar ik wil echt benadrukken dat het meeviel.”

De scheidsrechter van dienst, die de nieuwe privacywet volgde en ook op het wedstrijdformulier zijn gegevens had afgeschermd, was niet bereikbaar voor commentaar.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!