Net als in 2017 zijn er dit jaar weer beachvolleybal-clinics en andere sporten op het Baggerfestival.
Volledig scherm
Net als in 2017 zijn er dit jaar weer beachvolleybal-clinics en andere sporten op het Baggerfestival. © Baggerfestival

Sporten op ‘het strand’, duiken en racen tijdens Sliedrechtse Baggerfestival

Voor een potje beachvolley- of voetbal hoeven Sliedrechters binnenkort niet meer naar een strand elders in Nederland. De Merwestraat wordt tijdens het Baggerfestival omgetoverd tot sport- en spelterrein, inclusief een stuk ‘strand’. 

Dit meldt de organisatie van het Baggerfestival. Verschillende clinics, demo’s en wedstrijden worden zaterdag 29 juni van 10.00 tot 16.00 uur op de weg langs de Sliedrechtse haven gehouden. Niet alleen ligt er een strand, ook komt duikvereniging Moby Dick met een duiktank, de Rabobank met een Formule 1-racesimulator en Healthcenter Get Healthy met het ouderwetse ‘spijkerbroekhangen’. ,,Dit allemaal tegen de achtergrond van de Obstacle Run die eveneens door de Merwestraat voert”, zegt de organisatie.

Handboogschieten

De jeugd kan zich verder uitleven met zeilboten, surfplanken. Ze kan leren handboogschieten en kijken naar een waterpolotoernooi. Ook is er een kinderspeelplein van Wasko. “Deze editie bieden we wederom heel veel sportieve actie voor de Sliedrechtse jeugd”, aldus Sebastiaan van der Linde, Sport & Spel-coördinator van het Baggerfestival. “Erg leuk is dat we het nu veel meer naar het centrum van Sliedrecht halen.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!