De speurhond tuurt over het water
Volledig scherm
De speurhond tuurt over het water © Jeroen Verbueken/Fotopersburo Busink

Speurtocht naar Dirk Dalebout op het water levert opnieuw niets op

UPDATEDe politie heeft het onderzoek naar de vermiste Dirk Dalebout vandaag weer hervat. Met een speurhond varen agenten over het water van de Oude Maas. Volgens de dochter van de Dordtenaar heeft de zoektocht geen nieuwe informatie opgeleverd. 

De zoektocht vond plaats in het gedeelte van de rivier tussen een ponton onder de rook van de Zwijndrechtse brug en het zogeheten Duivelseiland, wat een stuk verderop ligt, ter hoogte van de splitsing van Oude Maas en Dordtsche Kil. Volgens de dochter van Dalebout heeft de zoektocht niets opgeleverd. ,,Ze hebben heel het stuk meerdere keren gevaren met verschillende boten, maar er zijn geen sporen gevonden.’’

Anderhalve week geleden werd door de politie met een speurhond ook al dit gedeelte afgezocht, maar toen leverde dat geen resultaat op. Nadat twee andere speurhonden van de Stichting Signi zoekhonden vorige week tot twee maal toe een geurspoor van de vermiste Dordtenaar oppikten dat naar nagenoeg dezelfde plek langs de Oude Maas leidde, ging de stichting met één van die dieren zaterdag wederom het water op.

Niet te lang wachten

De uitkomsten van dat onderzoek speelde de stichting direct door naar de politie. ,,Volgens ons kan er, afgaand op het gedrag van de hond, een locatie nader onderzocht worden. Dat kunnen wij zelf pas volgend weekend doen en wij vonden dat het niet zo lang kon wachten’’, zei een woordvoerder. 

De politie liet de familie van Dalebout daarop zondag al weten dat ze maandag verder gaat waar Signi zaterdag stopte. De recherche zal verder dna afnemen bij de dochter van Dalebout om dat eventueel te kunnen vergelijken als er iets wordt gevonden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!